Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Kinderkoor Kantarellen

De kans dat u afgelopen jaar iets heeft gehoord of gezien van het kinderkoor Reeuwijk is groot. Tijdens de vieringen op Reeuwijk-Dorp natuurlijk, maar ook in 'de Brug' voor de Lions én op moederdag op de landelijke televisie. Vaak krijgen Annelies en Maria de vraag hoe ze zoiets 'ouderwets' als een kinderkoor in deze tijd zo kunnen laten bruisen. Trots willen ze hun geheim met u delen.

Annelies van der Werf (dirigente) en Maria Dorresteijn (pianiste) begeleiden sinds 2 jaar het kinderkoor. Omdat ze elkaar vooraf niet kenden werd besloten dat ze het een half jaar samen zouden proberen. De combinatie bleek een gouden greep. De twee verschillende karakters vullen elkaar aan en blijken een borrelende ideeënmachine. En dit heeft z'n effect op de groep. In korte tijd is de groep gegroeid naar meer dan 20 kinderen. En dus gingen ze samen door.

Elke donderdag uit school zingen de kinderen een uurtje in de pastorie. Ze proberen de meiden én jongens te leren hoe ze mooier kunnen zingen en soms moet daarvoor ook echt gewerkt worden, maar plezier staat voorop. Zoals ze zelf zeggen: "Elk kind is welkom, ook als je niet de ambitie of stembanden hebt om The Voice-kis te gaan winnen. Alle kinderen worden gewaardeerd. De kinderen zijn namelijk niet het middel om mooie vieringen te maken, maar de kinderen zélf zijn de doelstelling." 

Annelies en Maria proberen steeds nieuwe liedjes te vinden. Soms hebben de kinderen zelf verzoeknummers en dan wordt hemel en aarde bewogen om dát specifieke nummer te vinden. Soms moet de tekst aangepast worden. De tekst van 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij werd aangepast en met 2 solisten extra gerepeteerd. Het resultaat was ernaar. Het leidde tot vele snotterende kerkgangers en een slikkende voorganger. De ultieme beloning. Voor 5 oktober 9:00 uur staat 'Halleluja' van L.Cohen in de planning. Dat belooft ook weer heel bijzonder te worden. U bent van harte welkom!

Naast de vieringen doet het kinderkoor soms een gastoptreden. Bijvoorbeeld op de jaarlijkse kerst-bejaardenavond van de Lions. Al een paar jaar worden ze gevraagd daar de openingsact te verzorgen. Door met de kinderen al zingend een kerststalletje te vormen en muziekinstrumenten te gebruiken wordt geprobeerd er steeds wat bijzonders van te maken.

Ook het televisieoptreden samen met het kinderkoor van Bodegraven was bijzonder. Op de landelijke televisie zingen is natuurlijk niet niks! Een kijker schreef zelfs een brief naar de Mikrogids om te vertellen hoe mooi ze het vond. 

En af en toe vieren ze samen een feestje. Met z'n allen pizza bakken, of op een hete dag met z'n allen een ijsje van de Aldi eten. 

Maar wat is nu het gehem eigenlijk?

De combinatie van superenthousiaste begeleiding, de waardering en hulp van ouders, ondersteuning van o.a. het parochiesecretariaat op Reeuwijk Dorp zijn belangrijk. Maar het állerbelangrijkste zijn de kinderen. De inzet en het plezier van de kinderkoorsterren blijken de vonk om het vuur nóg warmer te laten branden.