Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Kinderwoorddienst

Verslag kinderwoorddienst (29 september)

Vandaag gaan we tijdens de oecumenische viering op de Vredeszondag met 17 kinderen naar de kinderwoorddienst, 

Het licht, aangestoken door Julia en Jan wordt meegenomen. We stellen ons allemaal voor en zorgen daarmee voor een eerste verbinding.

We koppelen het thema van de viering 'vrede verbindt over grenzen' aan het Evangelie; over rijk en arm.

Nicole en Julia lezen de tekst van de lezing en we kijken samen naar de vertelplaten met daarop de arme en rijke man uit het Bijbelverhaal. Ook nu kunnen we rijk zijn. De vingers gaan omhoog om te vertellen wanneer we rijk zijn en ons rijk voelen. Dat is bijvoorbeeld als je iets heel veel hebt; geld, huizen of auto’s maar ook veel vrienden, niet pesten, lief zijn voor elkaar. Dat maakt je ook heel rijk.
De vraag welke rijkdom je echt gelukkig maakt weten de kinderen eenvoudig te beantwoorden
Omdat je je rijk kunt voelen als je aan iemand denkt of als iemand aan jou denkt, gaan we ‘vergeet me nietjes’ maken. Tijdens het knutselen blijven we doorpraten over vrede, grenzen en liefde. Ook bedenken de kinderen aan wie ze een vergeet me nietje gaan geven. Sommigen geven het aan opa, andere aan hun moeder, de dirigente, de pastoor maar ook de buurvrouw van in de negentig die ook in de kerk zit.
Door aan mensen te denken en ze misschien zelfs nog een bloemetje te geven, ‘verbinden we over grenzen’ en zo ontstaat vrede en liefde.
Wat een rijkdom!

Oh ja, de oplossing van de puzzel is: 

Als je serieus wilt luisteren naar wat Jezus ons geleerd heeft
dan zet je je hart open voor mensen die arm zijn en hulp nodig hebben 
Dat maakt je innerlijk rijk 
De noodlijdende mens is niet alleen ver weg in de derde wereld maar ook dichtbij.

Nicole, Laura en Zoë helpen Hugo mee met het bidden van de voorbeden.

Het was weer een mooie viering met speciaal dank aan Danielle, Annet en Gonnie als extra hulp.

 

   

  

Verslag kinderwoorddienst (20 januari)

Vandaag 20 januari was er een oecumenische dienst in de Petrus en Pauluskerk.

Er was een klein aantal kinderen naar de kerk gekomen en tijdens de kinderwoorddienst hebben we het gehad over het thema 'Recht voor ogen'.

Op een boekrol, net zo één waaruit Jezus ook vaker las, heeft 1 kind de lezing van het thema voorgelezen. Jezus, gaf daarin aan, dat elke dag een dag is om te leren. We hebben het gehad over wat is rechtvaardig en wanneer kun je er niet over spreken. De kinderen vonden het lastig om met voorbeelden te komen.

Hierna zijn we zelf een boekrol gaan aankleden, met de diverse verhalen van Jezus qua plaatjes. Het was nog niet zo makkelijk om het in de juiste volgorde te zetten de gebeurtenissen, die Jezus heeft meegemaakt.

Met vriendelijke groet,
Nicole de Keijzer