Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Oecumene-update

Het verhaal gaat

Ken je de boeken van Nico ter Linden met de titel ‘Het verhaal gaat’? Ter Linden vertelt daarin de bijbel opnieuw, op zijn manier. Dat de bijbel uit verhalen bestaat, vaak met veel symboliek, wordt nogal eens vergeten. In De Veste is er dit nieuwe seizoen een bijbelgroep die een aantal van die verhalen als nieuw gaat lezen aan de hand van het boek van Nico ter Linden. Zij beginnen met de verhalen uit het boek Genesis. Kun je in die verhalen je eigen levensverhaal herkennen? De leiding is bij ds. David van Veen en Bert Robben, die ook bij Goudse katholieken goed bekend is.  De bijeenkomsten zijn op iedere eerste donderdag van de maand, 10.30-12.30 uur in De Veste, Ridder van Catsweg 300. De eerste keer is 6 september, maar je kunt ook elke andere keer aanschuiven. Meld je even aan bij robbenboer@hotmail.com.

Catrien van Opstal nieuwe lutherse predikant

De evangelisch-lutherse gemeente van Gouda is blij met de komst van de nieuwe predikant, ds. Catrien van Opstal. Zij komt op een mooi moment, net nu het grootste deel van de restauratie achter de rug is van de de St.Joostkapel, de lutherse kerk aan de Lage Gouwe. Jarenlang had de kleine lutherse gemeente geen eigen predikant.

Paul Buis,  rk vertegenwoordiger in de Raad van Kerken Gouda, pjhmbuis@gmail.com.

Kijk ook op www.rvkgouda.nl

Paul Buis

 

Oecumenische Veertigdagenkalender

 

De Werkgroep Oecumenische Vespers heeft voor de komende Veertigdagentijd weer een kalender samengesteld. De werkgroep bestaat uit kerkleden uit de katholieke en protestantse geloofstraditie.

Het thema van de kalender is ‘Een nieuw begin’. Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. Steeds opnieuw wordt in de Evangeliën verteld dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht.

De kalender geeft handreikingen ten aanzien van bloemschikkingen, kinderbladen, gebeden, liederen, gedichten en meditatieve stukjes.

Wij wensen u een goede voorbereiding op het Paasfeest.

Info: Agnes Prins – van Dijk agnes.prinsvandijk@gmail.com  

Vanaf het eerste weekend van de maand maart liggen de kalenders weer achter in de kerk.

 

 

Met onderstaande link kunt u de veertigdagenkalender ook downloaden.

40 dagenkalender 2019

 

 

Oecumenische Vespers in de Veertigdagentijd

 

Sinds 1998 houden wij oecumenische vesperdiensten op de vrijdagavonden van de veertigdagentijd om samen met andere christenen deze beleving te ondersteunen.

Elke vesperdienst begint om 19.30 uur in de Westerkerk en duurt een half uur.

De voorgangers in de vespers zijn;

  8 maart;   Hans Wierenga

15 maart;   Dineke Buijs-Tigelaar

22 maart;   Willem den Boer

29 maart;   Els Klok

  5 april;      Agnes Prins-van Dijk

12 april;      Paul Buis