Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Oecumene-update

Het verhaal gaat

Ken je de boeken van Nico ter Linden met de titel ‘Het verhaal gaat’? Ter Linden vertelt daarin de bijbel opnieuw, op zijn manier. Dat de bijbel uit verhalen bestaat, vaak met veel symboliek, wordt nogal eens vergeten. In De Veste is er dit nieuwe seizoen een bijbelgroep die een aantal van die verhalen als nieuw gaat lezen aan de hand van het boek van Nico ter Linden. Zij beginnen met de verhalen uit het boek Genesis. Kun je in die verhalen je eigen levensverhaal herkennen? De leiding is bij ds. David van Veen en Bert Robben, die ook bij Goudse katholieken goed bekend is.  De bijeenkomsten zijn op iedere eerste donderdag van de maand, 10.30-12.30 uur in De Veste, Ridder van Catsweg 300. De eerste keer is 6 september, maar je kunt ook elke andere keer aanschuiven. Meld je even aan bij robbenboer@hotmail.com.

Catrien van Opstal nieuwe lutherse predikant

De evangelisch-lutherse gemeente van Gouda is blij met de komst van de nieuwe predikant, ds. Catrien van Opstal. Zij komt op een mooi moment, net nu het grootste deel van de restauratie achter de rug is van de de St.Joostkapel, de lutherse kerk aan de Lage Gouwe. Jarenlang had de kleine lutherse gemeente geen eigen predikant.

Paul Buis,  rk vertegenwoordiger in de Raad van Kerken Gouda, pjhmbuis@gmail.com.

Kijk ook op www.rvkgouda.nl

Paul Buis

 

Adventskalender 2019

Met de omderstaande link kunt u de oecumenische adventskalender 2019 downloaden.

In deze adventskalender vindt u gebeden, liederen, kinderbladen, liturgische
bloemschikkingen en meditatieve stukjes. Ook vindt u op elk kalenderblad de dagelijkse lezing van het
Nederlandse Bijbelgenootschap.

Adventskalender 2019