Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Jongeren en Kerk (Gouda)

JEK-time:

(voor de leeftijd vanaf 12 - 18 jaar)

We komen iedere maand in Gouda bijeen.
Het adres voor de bijeenkomsten is in de jongerenruimte Hakuna Matata van de Josephkerk aan het Aalberseplein.
Door middel van speelse werkvormen komen de jongeren met elkaar in gesprek over onderwerpen uit hun belevingswereld.

Aan het eind van de bijeenkomst drinken we wat met elkaar. Jongeren krijgen een uitnodiging voor JEK-time na het vormsel

Roosters JEK-time
Groep Leandra, Adriaan en Willem 14-18 jr

22 mei 2016

Groep Carolineen Wies 12-13 jr

29 mei 2016

Meer informatie

Neem contact op via:  rk.kerk.jek.time@gmail.com


JEK-time-extra:

Eén keer per twee maanden organiseert JEK-time-extra, extra activiteiten voor de jongeren. Deze activiteiten, zoals het draaien van een film of de soberheidsmaaltijd tijdens de vastentijd, zijn voor iedere jongere toegankelijken vinden op verschillende dagen van de week plaats.
Jongeren die aan het Vormseltraject deelnemen, krijgen voor deze activiteiten ook een uitnodiging.

Rooster JEK-time-extra

26 juni 20126: seizoensafsluiting

 

Mer infomatie

Neem contact op via
 rk.kerk.jek.time@gmail.com

 

 

Meer informatie?
Neem contact op via  rk.kerk.jek.time@gmail.com

 

Verslagen: Afsluiting van het seizoen: zondag 28 juni 2015  (JEK-time-extra Gouda)


Zeskamp: Thema: Indiana Jones en de verloren kerkschat

In de Middeleeuwen heeft er in Gouda een klooster gestaan, en welhier, op het Aalberseplein.
Iedereen in die tijd wist dat deze kerk een hele rijke kerk was: het bezat een kerkschat! Niemand heeft die schat ooit gezien en deze schat is tijdens de brand van 28 juni 1315 samen met het klooster, de school en de kerk verdwenen.
Nu wordt de legende verteld dat elke 100ste verjaardag van de brand de schat zich weer zal laten zien.
Jullie zijn vandaag Indiana Jones en gaan in groepen op zoek naar de verloren kerkschat.

Bij broeder Jardinius wordt het zaai- en oogstspel gespeeld. Met kokers worden er zaden overgebracht. Wie brengt de meeste zaden over?

Bij broeder Cuisinius moet er een voedzame soep gemaakt worden. In het-loopt-in-de-soepspel moeten de jongerenballenbakballen, volgens recept, overbrengen naar een soeppan. Wie heft dit het eerste voor elkaar?

Broeder Ecrivarius vraagt hulp bij het overbrengen van zijn boekrollen in het-redt-de-boekrollenspel. Redt een aantal boekrollen met klinkers en medeklinkers erop en probeer een zo groot mogelijk woord te maken. De winnaar maakt het woord: flonkerend.

Broeder Vinius vraagt hulp bij het verdunnen van de wijn in de wijnkelder.

In het-water-bij-de-wijnspel wordt water via een slang opgevangen en doorgebracht naar lege flessen. Wie heeft de meeste flessen gevuld?

Bij de brand in het klooster moeten de zieken uit de ziekenzaal gered worden. Broeder Maladius vraagt om op verschillende wijzen de zieken te redden.

Abt Tresorius is een wijs man en vraagt om antwoorden op 15 moeilijke vragen over Gouda en zijn geschiedenis in het-vraag-en-antwoordspel.

Bij elk spel hebben de groepen een envelop gekregen. De enveloppen bevatten delen van een schatkaart. Op deze kaart staan plekken aangegeven waar opdrachten gedaan moeten worden: een kruis maken dat staat voor geloof, een hart puzzelen dat staat voor liefde en een rebus oplossen dat als antwoord hoop heeft. De schat is: Geloof, hoop en liefde.

De winnaars van dit jaar zijn: Eline, Demi, Senne en Sarah.

Daarna ruimen we op en gaan we genieten van de barbecue.

In het fotoalbum staan foto’s van de diverse spelen