Dichtbij

We bieden hulp aan veel mensen in onze omgeving. 

Financiele steun

Parochiële Caritas Instelling

Bekijk hier hun pagina

Voedsel en goederen

Voedeselbank en non-foodbank

Gemeentegrenzen bepalen het gebied waarin een voedselbank actief is. Woont u in Gouda, Moordrecht, Bodegraven, Reeuwijk of Waddinxveen? Dan kunt u terecht bij voedselbank Gouda. Woont u in Boskoop dan kunt u terecht bij voedselbank Alphen aan den Rijn.

Eenzaamheid

Bezoekgroepen

Misschien is eenzaamheid wel een van de grootste problemen waar mensen vandaag de dag mee te kampen hebben. Voelt u zich wel eens eenzaam? Heeft u behoefte aan iemand die aandacht voor u heeft? Naar u luistert? Eenzaamheid komt niet alleen voor onder ouderen. Hoe oud u ook bent, heeft u behoefte aan contact? Neem dan contact op met het secretariaat van uw geloofsgemeenschap. Zij plannen graag een afspraak voor u in. 

Pastorale zorg

Pastor op bezoek

Wilt u kort kennis maken met een pastor? Heeft u behoefte aan een bezoek? Als er spoed is raden we aan om contact op te nemen met het secretariaat van uw geloofsgemeenschap. Om u zelf of iemand anders aan te melden voor pastor op bezoek, ga naar deze webpagina

Praktische hulp en vervoer

Burennetwerk

Heeft u een huishoudelijk klusje dat u zelf niet meer kunt doen? Of heeft u vervoer nodig, maar kunt u het zelf (tijdelijk) niet betalen? Dan is er het burennetwerk. Bekijk de website voor meer informatie. 

Ver weg

Via verschillende professionele organisaties bieden we steun aan mensen over de hele wereld.

Missie

Mov

Een betere wereld bouw je niet alleen. Je kunt het meest bereiken door samen te werken met betrouwbare organisaties en grote groepen katholieken in heel Nederland. Zo is er in elke parochie een MOV-groep die hier aan bijdraagt. Lees hier over de werkgroep Missie Ontwikkeling en Vrede in deze parochie. 

Hulp aan ontwikkelingslanden

Bisschoppelijke adventsactie

Bekijk de website van de landelijke adventsactie. 

Bisschoppelijk vastenactie

Bekijk de website van de landelijke vastenactie.