Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

      Iedere zondag na de viering bent u van harte welkom voor een kopje koffie

 

 

Jongerenkoor St. Willibrordus on tour

In 2020 komen wij naar jou toe!Op projectbasis verzorgen wij vieringen in de verschillende geloofsgemeenschappen van de parochie Sint Jan de Doper. Zowel repetities als de vieringen zullen op locatie zijn. In Boskoop is de repetitie op 30 januari en 6 februari om 19.30 uur en zal de viering zijn op zaterdag 8 februari, 19.00 uur.

Ben je of ken je iemand tussen de 11 en 35 jaar die het leuk vindt om te (leren)zingen, te (leren) zingen van bladmuziek, meerstemmig te zingen of gewoon een leuke nieuwe hobby zoekt?  Kom vrijblijvend eens meedoen. Deelname is gratis, geef je van tevoren wel even op zodat we de bladmuziek voor je kunnen regelen. Voor opgeven en voor meer info:  jongerenkoorsintwillibrordus@hotmail.com.

Komt u ook luisteren naar dit Jongerenkoor!!! De voorganger is pastoor Van Klaveren

 

Groene kerk activiteit 2020

‘Goeie God! Wat moet ik kopen vandaag’?

Hoe herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden.

Op 11 februari om 20.00 uur in de parochiezaal van onze Joannes de Doperkerk, A.P. van Neslaan 50 in Boskoop bieden wij de Workshop ‘God in de Supermarkt’ aan.

Er wordt veel materiaal gebruikt uit actuele documentaires en websites. De workshop wordt gegeven door Alfred Slomp. Hij is al vanaf zijn studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Hij wil hier graag iets aan doen en denkt dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld en wil ons inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige. Vanuit deze gedachten ontstond de naam van de workshop ‘God in de supermarkt’.

Dus dinsdag 11 februari om 20.00 uur in de parochiezaal! Komt u ook? Meldt u dit even op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur bij het secretariaat, telefoonnummer 0172-212309.

 

Bedevaart Lourdes

Als u het nieuws nog niet vernomen heeft.....er komt weer een bedevaart naar Lourdes. De groep kan bestaan uit ± 40 personen. Gaat u ook mee? De datum is van 23/9 tot en met 28/9. Het gaat om een geheel verzorgde 6-daagse vliegreis. Pastoor van Klaveren gaat mee als geestelijke verzorger en Ilonka Verweij is de hotelleider.  Als u meer informatie wilt of als u zich wilt opgeven voor deze bedevaart kunt u contact opnemen met Ilonka Verweij e-mail: bedevaart.lourdes@sintjandd.nl mobiel: 06-25471950

 

Bestel nu uw huispaaskaarsen

Huispaaskaarsen zijn bij uitstek geschikt om de Paastijd in huiselijke kring op een ingetogen manier te beleven. Huispaaskaarsen zijn in vier prachtige reliëfuitvoeringen: ‘Duif en Hand‘, ‘Regenboog‘, ‘Vissen en Broden‘ en ‘PX groen‘ verkrijgbaar. Te bestellen voor 18 maart 2019 bij het secretariaat. 

 

Passiespelen 2020: ‘Hem achterna'

Vanuit parochie Sint Jan de Doper gaan we op zondag 6 september 2020 de Passiespelen in Tegelen bijwonen. Wij bieden u een georganiseerde dag met mooie zitplaatsen op de 1e rang. De dag duurt van 10.00 tot ± 22.00 uur en de kosten zijn € 85,-- pp. Behalve het busvervoer en entree is daar ook koffie met vlaai en een eenvoudig diner bij inbegrepen. Opgeven kan tot 1 maart bij secretariaat Reeuwijk: telefoon 0182-392310 of per mail: reeuwijk@sintjandd.nl Een voorwaarde is wel dat u goed ter been bent. VOL=VOL

Emailadressen

Om de bereikbaarheid van allerlei functionarissen e.d. binnen de parochie te vergroten, heeft het parochiebestuur besloten om zo veel mogelijk te gaan werken met zogenaamde functionele mailadressen (die eindigen op @sintjandd.nl). Het pastoraal team en de secretariaten zijn al enige tijd bereikbaar onder een dergelijk e-mailadres. In de komende periode zullen ook locatieraden, werkgroepen en koren via dergelijke emailadressen bereikbaar worden. Om het goede voorbeeld te geven zijn de leden van het parochiebestuur inmiddels bereikbaar onder hun functioneel mailadres, met daarin een verwijzing naar de portefeuille die de betreffende persoon beheert. Op de website van onze parochie https://www.sintjandd.nl/parochiebestuur staan bij de leden van het parochiebestuur ook de nieuwe mailadressen vermeld. Een breder overzicht treft u aan op https://www.sintjandd.nl/contact

Het parochiebestuur

 

Benefietconcert Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Op vrijdagavond 31 januari 2020 is het zover: dan starten de festiviteiten rond het thema: 75 jaar bevrijding van Gouda met een spetterend benefietconcert van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.  Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra en samen met zangeres Johannette Zomer verzorgt dit defensieorkest een muzikaal spektakel van ongeveer 2 uur (inclusief pauze) in de H. Josephkerk, Aalberseplein 2 in Gouda. De netto-opbrengst van het concert zal worden aangewend ten behoeve van andere evenementen in het kader van het thema 75 jaar bevrijding van Gouda. Kaarten kosten (inclusief consumptie) € 12,50 per stuk. Bestel snel, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! De kaarten kunnen worden besteld door storting van het juiste bedrag op rekeningnummer NL98 INGB 0004 9092 69 t.n.v. Goudse Veteranendag, onder vermelding van Concert 310120, aantal toegangsbewijzen en volledige naam (inclusief voorletters) van de besteller. De plaatsbewijzen liggen dan op 31 januari klaar bij de ingang van de kerk. De kerk zal vanaf 19.00 uur geopend zijn. Aanvang concert: 20.00 uur. Meer info zie website: www.sintjandd.nl

 

 

Pastor op Bezoek

Behoefte aan een gesprek met een pastor?

Vraag dit aan via Pastor op Bezoek:

Vul een kaartje in en stop die in de PoB-box,

of vraag aan via www.sintjandd.nl of via uw secretariaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-