Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Voedselbank Alphen aan den Rijn e.o.

ORGANISATIE

De Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken is een lokale voedselbank die zich volledig conformeert aan de richtlijnen van de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland. Een organisatie met als doelstelling iets te doen aan verspilling van voedsel en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede.Wij zijn een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en streven ernaar om mensen te helpen die (tijdelijk) niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

WERKWIJZE

Wij benaderen leveranciers van voedingsmiddelen en zamelen bij hen producten in, waarvan de kwaliteit nog steeds goed is, maar die om bepaalde redenen niet meer verkocht kunnen worden. Verder ontvangen wij producten van de plaatselijke middenstand en zamelen voedsel en verzorgende producten in via tal van acties. Daarnaast ontvangen wij producten vanuit initiatieven door kerken, serviceclubs en onder de bevolking. Van deze goederen worden vervolgens pakketten gemaakt die wekelijks worden uitgedeeld aan particuliere huishoudens die het om één of andere reden financieel niet kunnen redden.

Inwoners van Boskoop die voor de hulp via een voedselbank in aanmerking komen vallen onder Voedselbank Alphen aan den Rijn e.o.

Leest u alle verdere informatie over Voedselbank Alphen aan de Rijn e.o. via deze link .